ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΈΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

Η Sandaloxylo σέβεται και δεσμεύεται να προστατεύει τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα και το προσωπικό απόρρητο κάθε επισκέπτη/χρήστη της Ιστοσελίδας. Η παρούσα Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (εφεξής «η Πολιτική») καθορίζει την εν λόγω δέσμευση της Sandaloxylo, καθώς αναφέρει συνοπτικά τα δεδομένα που μπορεί να συλλέξει ή επεξεργαστεί η τελευταία, τον τρόπο χρήσης αυτών καθώς επίσης και πληροφορίες σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες μπορεί ή πρέπει ο επισκέπτης/χρήστης να προβεί σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών του πληροφοριών κατά την επίσκεψή του στην Ιστοσελίδα.

Η Πολιτική δύναται να αναθεωρείται ή/και ενημερώνεται ανά πάσα στιγμή και άνευ ειδοποίησης. Η Sandaloxylo θα αναρτά την εκάστοτε ισχύουσα έκδοση της Πολιτικής, προκειμένου να ενημερώνεται ο επισκέπτης/χρήστης, ο οποίος θα θεωρείται ότι αποδέχεται τη νέα Πολιτική με το να συνεχίζει να κάνει χρήση της Ιστοσελίδας ή των υπηρεσιών της. Για τον λόγο αυτό, κάθε επισκέπτης/χρήστης της Ιστοσελίδας παρακαλείται να ελέγχει ανά τακτά χρονικά διαστήματα την Πολιτική.

Η διαχείριση και η προστασία των προσωπικών δεδομένων του επισκέπτη/χρήστη της Ιστοσελίδας υπόκειται στους όρους του παρόντος τμήματος καθώς και στις σχετικές διατάξεις του ελληνικού δικαίου για την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα όπως έχει συμπληρωθεί με τις αποφάσεις της αρμόδιας διοικητικής αρχής αλλά και του ευρωπαϊκού δικαίου (ιδίως του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων 2016/679/ΕΕ).

Εάν κάποιος επισκέπτης/χρήστης δεν συμφωνεί με τους όρους της Πολιτικής που προβλέπονται στο παρόν τμήμα οφείλει να μη χρησιμοποιεί τις σελίδες/υπηρεσίες της Ιστοσελίδας.

Κατά την επίσκεψή στην Ιστοσελίδα της Εταιρίας είναι πιθανό να ζητηθεί η δήλωση προσωπικών στοιχείων (όνομα, επίθετο επάγγελμα, ηλεκτρονική διεύθυνση, διεύθυνση αποστολής προϊόντων κλπ.) κατά κανόνα για την διεκπεραίωση των παραγγελιών, κατά την ηλεκτρονική φόρμα υποβολής μηνύματος, τη δημιουργία λογαριασμού ή γενικά την παροχή των υπηρεσιών μας. Τα τυχόν Προσωπικά Δεδομένα που δηλώθηκαν, τηρούνται αποκλειστικά και μόνο για λόγους που αφορούν τις συναλλαγές του χρήστη με την Sandaloxylo, την βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών και την διασφάλιση της λειτουργίας της αντίστοιχης υπηρεσίας και δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν από οποιονδήποτε τρίτο (με εξαίρεση όπου προβλέπεται από το Νόμο στις αρμόδιες και μόνο αρχές).

Με την παρούσα πολιτική καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις, που τηρούνται από την Sandaloxylo, για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των χρηστών/επισκεπτών του παρόντος δικτυακού τόπου, μόνον εάν τα ως άνω δεδομένα παρέχονται από τους ενδιαφερόμενους οικειοθελώς, για τους εξής σκοπούς:

  • για την παροχή υπηρεσιών που επιλέγουν οι χρήστες/επισκέπτες μέσω του παρόντος δικτυακού τόπου και την καλύτερη εξυπηρέτησή τους
  • για την συλλογή πληροφοριών από τους χρήστες/επισκέπτες (feedback) σχετικά με τα προσφερόμενα προϊόντα και υπηρεσίες της Sandaloxylo και τη βελτίωσή τους με βάση τις πληροφορίες που συλλέχθηκαν.
  • για την ενημέρωση των χρηστών/επισκεπτών για τα νέα προϊόντα, προσφορές και διενέργεια τυχόν διαγωνισμών της Sandaloxylo μετά από συγκατάθεσή τους.
  • για την διαφημιστική προβολή και προώθηση των προϊόντων της Sandaloxylo από απόσταση, μετά από συγκατάθεσή των χρηστών/επισκεπτών.
  • για έρευνα αγοράς και επικοινωνία με τους χρήστες/επισκέπτες, μετά από συγκατάθεσή τους.
  • για την βελτίωση της αναγνωρισιμότητας της Ιστοσελίδας

Η παρούσα Πολιτική Απορρήτου ισχύει για όλους τους χρήστες, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που χρησιμοποιούν τις Υπηρεσίες της Sandaloxylo, χωρίς να έχουν εγγραφεί ή να είναι συνδρομητές και εκείνων που έχουν εγγραφεί ή είναι συνδρομητές σε Υπηρεσία της τελευταίας.

Χρήση Προσωπικών Δεδομένων από Τρίτους

Σε κάθε περίπτωση πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα των χρηστών διατηρούν μόνο οι εργαζόμενοι της Sandaloxylo, με την πρόσβαση προσώπων χωρίς εξουσιοδότηση σε αυτά να απαγορεύεται. Τα προσωπικά στοιχεία σε εξαιρετικά σπάνιες και ειδικές περιπτώσεις δύναται να γνωστοποιούνται και σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, με σκοπό την υποστήριξη, προώθηση και εκτέλεση της συναλλακτικής σχέσης, αλλά πάντοτε υπό προϋποθέσεις που εξασφαλίζουν πλήρως ότι τα προσωπικά των χρηστών στοιχεία δεν υφίστανται οποιαδήποτε παράνομη επεξεργασία.

Η Sandaloxylo δεν κοινοποιεί τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών σε μη σχετιζόμενα τρίτα πρόσωπα χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Στο σύνηθες πλαίσιο της επιχειρηματικής δραστηριότητας, δύναται να κοινοποιηθούν ορισμένα προσωπικά δεδομένα σε εταιρείες που προσλαμβάνονται για τη διεκπεραίωση υπηρεσιών ή λειτουργιών για λογαριασμό της Sandaloxylo. Σε κάθε περίπτωση ο τρίτος, δεν εξουσιοδοτείται να αποκαλύπτει ή να χρησιμοποιεί τα δεδομένα με άλλα πρόσωπα πέραν του σκοπού των υπηρεσιών που του ζητήθηκε να παρέχει.

Αποδέκτες στοιχείων των εν λόγω δεδομένων, δύνανται να είναι πέραν της Sandaloxylo, συνδεδεμένα νομικά πρόσωπα ή συνεργαζόμενες με την Εταιρία επιχειρήσεις που μεσολαβούν για την προώθηση, υποστήριξη και εξυπηρέτηση της συναλλακτικής σχέσης και μόνο για τον σκοπό της παροχής των υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών ή την τυχόν παροχή υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας που έχει ζητήσει ο χρήστης και πάντα υπό τις προϋποθέσεις της εφαρμοστέας νομοθεσίας. Εκτός αν ρητά προβλέπεται στην Πολιτική ή επιτάσσεται εκ του νόμου ή/και τις αρμόδιες αρχές (όπως ενδεικτικά αρμόδιες δικαστικές, αστυνομικές και άλλες διοικητικές αρχές κατόπιν νομίμου αιτήματος τους), η Sandaloxylo δεν θα προβεί άλλως στην κοινοποίηση, γνωστοποίηση, διαβίβαση, διάδοση ή κάθε άλλης μορφής διάθεση οποιασδήποτε πληροφορίας που της παρέχει ο κάθε επισκέπτης/χρήστης άνευ της συγκατάθεσης αυτού.

Δικαιώματα χρήστη

Σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή, ο χρήστης διατηρεί το δικαίωμα ενημέρωσης ή και αντίρρησης στην περαιτέρω επεξεργασία των στοιχείων του σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και  το δικαίωμα να αναζητεί την προστασία της Αρχής Προσωπικών Δεδομένων. Επιπλέον, διατηρεί ανά πάσα στιγμή τα δικαιώματα που προβλέπονται βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (και πρωτίστως του Κανονισμού 2016/679) και υπό τους όρους και προϋποθέσεις αυτής.

Σε περίπτωση που ο επισκέπτης/χρήστης εναντιωθεί στην επεξεργασία των δεδομένων του από την Sandaloxylo ή επιθυμεί να ανακαλέσει την συγκατάθεσή του (που θα έχει δοθεί προηγουμένως), η Sandaloxylo θα συμμορφωθεί με τις σχετικές οδηγίες σύμφωνα με τις νόμιμες υποχρεώσεις της, εφόσον δοθούν εγγράφως. Η ανάκληση συγκατάθεσης ενεργεί μόνο για το μέλλον και δεν θίγει την νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε στην συγκατάθεση προ της ανάκλησής της. Η Sandaloxylo θα δύναται να επεξεργάζεται τα δεδομένα και μετά την ανάκληση της συγκατάθεσης μόνο στο μέτρο που θα επιτρέπεται από τον νόμο προκειμένου να ανταποκριθεί στις νόμιμες υποχρεώσεις της ή/και για την προάσπιση των δικαιωμάτων της.

Σε περίπτωση άσκησης ενός εκ των ανωτέρω δικαιωμάτων, η Sandaloxylo θα λάβει κάθε αναγκαίο μέτρο για την ικανοποίηση του σχετικού αιτήματος εντός των προβλεπόμενων στην νομοθεσία χρονικών προθεσμιών ενημερώνοντας γραπτώς τον επισκέπτη/χρήστη για την ικανοποίηση του αιτήματος, άλλως για τους λόγους που εμποδίζουν την άσκηση του εν λόγω δικαιώματος ή την ικανοποίηση αυτού.

Για την ενάσκηση των δικαιωμάτων του, κάθε επισκέπτης/χρήστης μπορεί να επικοινωνεί με την Εταιρία και να υποβάλλει το αίτημά του εγγράφως στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση sandaloxylo@gmail.com.

Επίσης, κάθε επισκέπτης/χρήστης έχει το δικαίωμα να απευθυνθεί στην αρμόδια εποπτική αρχή (ελληνική Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα), η οποία εξετάζει έγγραφες καταγγελίες σύμφωνα με τις οδηγίες που παρέχονται στον ιστότοπό της (www.dpa.gr), σε περίπτωση που αντιτάσσεται στην επεξεργασία από τη Sandaloxylo των δεδομένων του.

Χρόνος Τήρησης

Οι περίοδοι τήρησης των προσωπικών δεδομένων καθορίζονται βάσει του είδους των προσωπικών δεδομένων που συλλέγονται και του σκοπού για τον οποίο συλλέγονται, λαμβάνοντας υπόψη τις προϋποθέσεις που ισχύουν στην εκάστοτε περίπτωση και την ανάγκη καταστροφής παλαιών δεδομένων που δεν χρησιμοποιούνται πλέον, το συντομότερο δυνατό. Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, που θα συλλέγονται από την Sandaloxylo μέσω της Ιστοσελίδας, θα τηρούνται με ασφάλεια για όσο χρονικό διάστημα ο επισκέπτης/χρήστης είναι εγγεγραμμένος σε κάποια υπηρεσία της ή τούτο απαιτείται με βάση των επιδιωκόμενο σκοπό και θα διαγράφονται μετά την με οποιοδήποτε τρόπο λήξη της συναλλακτικής σχέσης του επισκέπτη/χρήστη με την Sandaloxylo ή εφόσον εκλείψουν οι λόγοι επεξεργασίας που αναφέρονται στην παρούσα, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τυχόν υποχρεώσεις της τελευταίας δυνάμει της εφαρμοστέας νομοθεσίας. Σε περίπτωση οποιασδήποτε εμπορικής σχέσης μεταξύ του χρήστη και της Sandaloxylo εύλογος χρόνος διατήρησης των προσωπικών σας δεδομένων είναι τουλάχιστον τα (5) πέντε έτη από την ολοκλήρωση της πώλησης (ενδ. φορολογικοί λόγοι/νομοθεσία).

Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων (DPΟ)

Η Ανθή Χατζηαποστόλου του Ιωάννη, που διατηρεί της έδρα της στη Καισαριανή Αττικής, επί της οδού Κέννεντυ, αρ. 29, με Α.Φ.Μ. 125897283, Δ.Ο.Υ. ΙΖ’ Αθηνών, και διακριτικό τίτλο επιχείρησης Sandaloxylo, είναι η Υπεύθυνη Επεξεργασίας των Προσωπικών Δεδομένων που συλλέγονται από τη Sandaloxylo και σχετικά με το πρόσωπο του επισκέπτη/χρήστη μέσω των Υπηρεσιών της Εταιρείας.

Ασφάλεια

Η Sandaloxylo έχει λάβει όλα τα σύγχρονα και κατάλληλα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων σας και την προστασία τους. Η Sandaloxylo δεν μπορεί να εγγυηθεί την απόλυτη ασφάλεια κατά τη μεταβίβαση των δεδομένων μέσω του διαδικτύου ή άλλου συστήματος αποθήκευσης των δεδομένων. Σε περίπτωση που υποπέσει στην αντίληψη του επισκέπτη/χρήστη ότι έχει τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια των προσωπικών του δεδομένων, θα πρέπει να ενημερώσει την Sandaloxylo άμεσα στην ηλεκτρονική διεύθυνση sandaloxylo@gmail.com

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES

Για την ορθότερη λειτουργία της Ιστοσελίδας και την καλύτερη πλοήγησή του επισκέπτη/χρήστη αυτής, καθώς και για τη βελτίωση των υπηρεσιών της Sandaloxylo χρησιμοποιούμε cookies.

Τα cookies είναι αρχεία δεδομένων, τα οποία μεταφέρονται από έναν διαμετακομιστή web στον υπολογιστή του προσώπου που επισκέπτεται την Ιστοσελίδα. Τα cookies αποτελούν ένα βιομηχανικό πρότυπο, χρησιμοποιούνται από τις περισσότερες τοποθεσίες web και διευκολύνουν την επαναλαμβανόμενη πρόσβαση των επισκεπτών/χρηστών σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία web και την χρήση αυτής.

Τα cookies δεν είναι επιβλαβή για το σύστημα του υπολογιστή του επισκέπτη/χρήστη ή για τα αρχεία του και μόνο η τοποθεσία web από την οποία μεταφέρθηκε ένα συγκεκριμένο cookie στον υπολογιστή του επισκέπτη/χρήστη έχει την δυνατότητα ανάγνωσης, τροποποίησης ή διαγραφής του. Με τον τρόπο αυτό, η Ιστοσελίδα θυμάται τις ενέργειές και προτιμήσεις των επισκεπτών/χρηστών για ένα χρονικό διάστημα, προκειμένου να υπάρχει πχ. εξατομίκευση διαδικτυακών διαφημίσεων, ανάλυση επισκεψιμότητας ή άλλη στατιστική ανάλυση, και παροχή των υπηρεσιών που έχουν ζητήσει. Κατ’ αυτό τον τρόπο δεν χρειάζεται να εισάγει ο κάθε επισκέπτης/χρήστης τις προτιμήσεις του κάθε φορά που επισκέπτεται την Ιστοσελίδα. Η Sandaloxylo και οι ειδικά εξουσιοδοτημένοι συνεργάτες της έχουν πρόσβαση σε οποιαδήποτε πληροφορία αφορά cookies.

Αν δεν επιθυμείτε να γίνεται συλλογή πληροφοριών μέσω των cookies μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ρυθμίσεις που διαθέτουν τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης στο διαδίκτυο, με τις οποίες μπορείτε να διαγράψετε τα ήδη υπάρχοντα cookies και να επιλέξετε είτε να απορρίπτονται αυτόματα τα μελλοντικά cookies είτε να αποφασίζετε για την απόρριψη ή την αποδοχή κάθε συγκεκριμένου cookie στον υπολογιστή σας. Σημειώνεται ότι η απόρριψη των cookies ενδέχεται να έχει ως συνέπεια να δυσχεραίνεται ή να καθίσταται αδύνατη η χρήση ορισμένων τμημάτων της Ιστοσελίδας.