blog

Σανδαλόξυλο!

Το αγαπημένο μας σανδαλόξυλο στην ουσία είναι μια κατηγορία κορμών, από δέντρα που ανήκουν στην οικογένεια sandalum. Προέρχεται από την Ασία και πιο συγκεκριμένα από την χερσόνησο της Μαλαισίας. Από εκεί έφτασε στην Ινδία και στα βάθη των αιώνων, το σανδαλόξυλο ταξίδεψε σε πολλές χώρες, με αποτέλεσμα στη σημερινή εποχή να υπάρχουν αναρίθμητες ποικιλίες.

Αυτό που κάνει ξεχωριστό το σανδαλόξυλο είναι το ιδιαίτερο άρωμά του, το οποίο μπορεί να διατηρηθεί αναλλοίωτο για πολλές δεκαετίες. Από τα ξύλα του, παράγεται και ένα αρωματικό λάδι, το οποίο χρησιμοποιείται ως βάση σε πολλά αιθέρια έλαια. Βέβαια η βιομηχανία ομορφιάς δεν μπορούσε να  αφήσει ανεκμετάλλευτο ένα δώρο της φύσης όπως το σανδαλόξυλο, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιείτε ευρέως στην παραγωγή καλλυντικών προϊόντων.

Τα οφέλη του για την υγεία μας είναι πολλαπλά, τόσο για την σωματική, όσο και την ψυχική ευεξία! Σε πολλές χώρες το σανδαλόξυλο θεωρείται ιερό ξύλο και χρησιμοποιείτε σε διάφορες θρησκευτικές τελετουργίες, καθώς έχει παρατηρηθεί πως το άρωμά του λειτουργεί ως χαλαρωτικό, με συνέπεια να μειώνει τα επίπεδα του stress στο σώμα μας! Επίσης, οι αντισηπτικές, καταπραϋντικές και αναζωογονητικές ιδιότητές του, το καθιστούν κατάλληλο για μια σειρά δερματικών παθήσεων, όπως ακμή, δερματικά έλκη, εκζέματα και ερεθισμούς! Μπορεί ακόμα να χρησιμοποιηθεί και για την καταπολέμηση των ρυτίδων και της κυτταρίτιδας!

Στο site μας θα βρείτε υπέροχα προϊόντα με σανδαλόξυλο, της εταιρίας Bodyfarm!